Sposób przygotowania

Ciasto: Wymieszać drożdże ze śmietaną. Następnie dodać mąkę, jajka, rozstopioną margarynę, odrobinę soli i całość zagnieść na ciasto. Potem rozwałkować na wysokość ok. 1 cm, na brzegach ułożyć farsz i zwinąć. Następnie delikatnie spłaszczyć i pokroić na ukośne, szerokie pasy. Posmarować ciasto rozstrzepanym białkiem. Włożyć do piekarnika na 20 min. w temp. ok. 190 stopni i czekać aż się zarumienią.
Farsz: Grzyby suszone namoczyć w miseczce, aż do rozmiękczenia. Następnie kapustę i cebulę pokroić, przyprawić do smaku. Dusić na niewieliim ogniu. Gdy będą miękkie, wodę odparować i gotowe!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    Ciekawe, nie jadłam takich nigdy :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Ja jadłam, ale kupione. Wygląda na to, że łatwo je się robi w domu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !