Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowy de volaille

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
masło 4 male kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowy de volaille

Mięso myjemy, osuszamy, rozbijamy przez folie. Na każdym filecie układamy kostkę masła i składamy go na pół. Dociskamy brzegi. Panierujemy w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor na gorącym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak