Sposób przygotowania

Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna, odciskamy nadmiar soku, kroimy na mniejsze kawałki, podlewamy szklanką wody, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, przykrywamy pokrywką, dusimy do miękkości około 40-50 minut. W tym czasie drobno kroimy boczek i przesmażamy go aż cały tłuszcz się wytopi. Gdy kapusta będzie już miękka, odcedzamy nadmiar wody, wyciągamy liście laurowe i ziele angielskie, dodajemy połowę przesmażonego boczku i przeciśnięte przez praskę ziemniaki. Ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Doprawiamy do smaku pieprzem. Chwilę podgrzewamy (ciągle mieszając, aby kapusta się nie przypaliła), wykładamy na salaterkę, przybieramy pozostałym boczkiem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    pyszna
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nie robiłam jeszcze z ziemniakami, ale pomysł mi się podoba.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna kapusta !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    super, koniecznie muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smakuje mi taka kapusta.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    aię rymuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !