Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z indyka w sosie chrzanowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 sztuka
Przyprawa kebab-gyros klasyczna Prymat do smaku
olej do smażenia
bulion 400 ml
śmietana 300 ml
chrzan tarty 150 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z indyka w sosie chrzanowym

Mięso myjemy, osuszamy nacieramy przyprawami. Obsmażamy na gorącym oleju. Przekładamy do naczynia do pieczenia, podlewamy bulionem i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Mięso wyjmujemy, sos przelewamy by był klarowny przez sito dość geste. Dodajemy śmietanę i chrzan , doprawiamy . Mięso podajemy pokrojone w plastry polane sosem np. z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak