Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone z marczewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 2 kg
marchewka 1 kg
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
piwo 1 szklanka
bulion 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone z marczewka

Mięso nacieramy przyprawą i odstawiamy do lodówki na godzinę. Marchewkę myjemy , obieramy ,płuczemy i ścieramy na tartce. żeberka i marchewkę układamy w garnku podlewamy bulionem, doprawiamy do smaku, dolewamy piwo i dusimy do miekości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak