Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa migdałowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone migdały 20 dag
rodzynki 2 łyżki
mleko 1 litr
cukier waniliowy 1 op.
cukier 1 łyżeczka
cynamon 1/2 łyżeczki
ryż 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa migdałowa

Migdały wrzucić do gorącego mleka dodać szczyptę soli, cukier, cukier waniliowy oraz przyprawy. Gotować kilka minut na małym ogniu, dodać rodzynki i po chwili zdjąć z ognia. Ryż opłukać ugotować w 2 szklankach osolonej wody. Na koniec do talerzy nałożyć porcie ryżu i zalać zupą migdałową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 17.02.2012 21:26
ciekawe jak smakuje taka zupa
kotlet 18.11.2011 21:09
smaczna
kate.500 24.10.2011 08:58
ciekawa jestem smaku,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak