Sposób przygotowania

Kurę umyć, osączyć, podzielić na 6 części, natrzeć solą i obsmażyć na oliwie. Słoninę pokroić, wytopić w rondlu, obsmażyć na niej obrane szalotki oraz obrane i pokrojone pieczarki. Kurę przełożyć do rondla, wlać wino, dodać zmiażdżony czosnek oraz przyprawy ziołowe Prymat. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Masło utrzeć z mąką i stopniowo dodawać do sosu, mieszając rózgą. Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Porcje kury podawać na wygrzanym półmisku, obłożone cebulkami i polane sosem, z grzankami i zieloną sałatą.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobra jest też kura po gruzińsku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    brzmi świetnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Trzeba spróbować ją zrobić :-)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    kogut się nie wywinie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !