Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie bolońskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 400 gram
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
sos boloński 2 opakowania
bulion 2 litry
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie bolońskim

Mięso, odcisnieta bułkę, pokrojona w kostkę cebulę, przyprawę i jajko dokładnie wyrabiamy. Formujemy pulpety które gotujemy w bulionie. Przygotowujemy sos , pulpety wyjmujemy, dusimy w sosie bolońskim ok 10 minut. Można podawać z ryżem lub makaronem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 15.10.2015 08:39
do tego kasza i obiad idealny :)
Ewelina47 20.11.2011 10:03
lubię pulpeciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak