Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Umyte pomidory pokrój na ćwiartki, usuń twarde szypułki i przełóż do dużego rondla. Doprowadź do wrzenia, dodaj sól i cukier i gotuj na wolnym ogniu, aż pomidory zaczną się lekko rozpadać. Zdejmij rondel z palnika.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    mniam po prostu wiem co jem , a gdyby tak z własnych pomidorków.......mmm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    popieram- swojej produkcji najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ja zawsze obieram pomidory ze skórki, wtedy łatwiej je przez sito przetrzeć :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Ładnie wygląda w tym słoiczku.
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetny przepis i śliczny słoik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajne zapasy na zimę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Nie ma to jak domowe przetwory.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    własny najlepszy smak pomidorowej nie do pobicia
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    domowy najlepszy!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sklepowym koncentratom pomidorowym mówimy STOP :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Zdecydowane i głośne STOP!
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne zapasy na zimę
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    domowy przecier jest rewelacyjny,,,
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    Limy są najlepsze na przetwory, ja najpierw sparzam i obieram ze skórki, a pestki zostawiam, ale Twój sposób jest szybszy :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    domowy ,najsamczniejszy i bez żadnej chemi !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    co domowe to domowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !