Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fileciki drobiowe w sosie boowikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 500 gram
mąka do opruszenia
borowiki 200 gram
masło 2 łyzki
śmietana 200 ml
bulion 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Fileciki drobiowe w sosie boowikowym

Mieso myjemy, osuszamy kroimy na małe fileciki. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz mąką . Obsmażamy a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Borowiki oczyszczamy, kroimy w paski. Podsmażamy na maśle, Dodajemy bulion, dusimy 5 minut, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku. Mięso podajemy polane sosem np z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 23.12.2011 21:47
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak