Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do tortu z rumem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 g 1 szt.
żółtko jajek 5 szt.
olejek rumowy 1 szt.
cukier puder 220 gram
kakao 4 łyżki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do tortu z rumem

Masło ucieramy z żółtkami i cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy dodajemy olejek rumowy i stopniowo, cały czas ucierając dodajemy kakao (rozpuszczone w wodzie -musi mieć gęstą zawiesinę). Ucieramy na gładką, jednolitą i puszystę masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 19.01.2012 09:35
musze wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak