Sposób przygotowania

Białka oddzielmay od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy po trochu cukru i pojedyńczo dodajemy żółtka jaj. Do takiej ubitej masy dodajemy przesianą mąkę wraz z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem blachy i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy nam ciasto ostygnie dzielimy na dwie części. Kawe rozpuszczalną zalewamy wrzątkiem i gdy nam ostygnie nasączamy biszkopty. Żelatynę rozpuszcamy w ok. 1/4 szklanki gorącej wody, gdy nam ostygnie dodajemy do ubitej kremówki. Połowę ubitej kremówki kłądzamimy między biszkopty, a druga połowę na samę górę. Wykładzamy nożykiem do tortów. Z pozostałej kremówki robimy dekoracyjne wzorki ze specjalnej strzykawki do dekoracji. Chłodzimy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Coś wspaniałego !!! do zjedzenia razem z talerzykiem :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    pyszne ciasteczka... mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Idealne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !