Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy z ryzu i rabarbaru

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jajko 2
sól do smaku
rabarbar 3 łodygi
mąka 1 łyżka
proszek do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder
sól
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy z ryzu i rabarbaru

ryż zalewamy mlekiem.Rozgotowujemy.Rabarbar myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy.Do ryżu dodajemy żółtka, mąkę, proszek,pianę, rabarbar i szczyptę soli.Mieszamy.Robimy porcję masy i smażymy na rozgrzanym ogniu do zrumienienia. Gotowe placuszki opruszamy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak