Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
sól do smaku
mąka ile trzeba
grzyby suszone 1 garść
śmietana 5 łyżek
Kucharek SMAK WIOSNY 1 łyżka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z grzybami

Grzyby namoczyć dzień wcześniej. Umytego kurczaka dzielimy na porcje ,solimy i obtaczamy w mące, obsmażamy na gorącym tłuszczu. Podpieczone mięso przekładamy do garnka podlewamy wodą , dodajemy pokrojone w paski cebulę , grzyby, kucharkai pieprz, dusimy do miękkości.Gdy mięso jest miękkie zalewamy potrawę śmietaną i chwilę jeszcze dusimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 09.10.2013 10:41
mi smakuje :-)
natalia.doradca 08.10.2013 11:05
MOŻE FAJNIE SMAKOWAĆ TAKIE POŁĄCZENIE
ben-ka 07.05.2012 08:21
to musi być pyszne!
Motorek 07.02.2012 10:31
pycha
RenataZ-et 16.12.2011 21:44
świetny
Ewa111 18.11.2011 19:49
ciekawy smak kurczaka
ankaryba 15.11.2011 00:02
super
Olaa 02.11.2011 08:31
ciekawe
traktorek 22.10.2011 20:14
odlotowe
misia53 18.10.2011 12:20
i ciekawe jak smakuje ....?jak z grzybami , to juz dobre!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak