Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekolada do orzeszków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1 opakowanie
cukier 1,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
margaryna 250 g
kakao 6 łyżek
orzechy włoskie 100 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: czekolada do orzeszków

wodę, cukier i margarynę gotujemy, studzimy
mleko w proszku mieszamy z kakao,
do wystudzonej masy dodajemy mleko i kakao, mieszając dodajemy olejek i orzechy, można odrobiną podgrzać, wtedy składniki lepiej się wymieszają.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 13.07.2012 16:45
pyszna
marcinek 13.01.2012 13:52
Dokładnie
SylwiaMagdaSabin 25.12.2011 13:45
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak