Sposób przygotowania

Umyte i osuszone filety nacinamy w kratkę.
Do miseczki wlewamy oliwę i wsypujemy przyprawy- mieszamy- powstałą marynatą nacieramy dokładnie mięso- zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Pozostałości marynaty zachowujemy.
Zamarynowane filety podsmażąmy na rozgrzanym maśle, a następnie układamy razem z pokrojonymi jabłkami w naczyniu żaroodpornym.
Zapiekamy w temperaturze 180 stopni około jedną godzinę- w trakcie pieczenia polewamy mięso marynatą i masłem, które pozostało ze smażenia.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyszności.Lubię bardzo wsztstko co z kaczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    poproszę kawałek
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    chętnie bym spróbowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    brak słów aby opisać zachwyt :o)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszności :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dawno nie jadłam kaczki:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    wyglada pieknie
  • 5
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    kaczka + jabłko :) pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetne danie, chętnie bym teraz zjadła takie mięsko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !