Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowy ryż

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 30 dag
pieczarki 30 dag
masło 2 łyżki
kostki rosołowe 2 szt
pieprz
czosnek
cebula 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
oliwa kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowy ryż

Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i cebulę, a następnie pokrojone pieczarki- smażymy.
Gdy warzywa są usmażone i całą woda wyparuje wsypujemy ryż- podsmażamy chwilkę często mieszając, a następnie zalewamy bulionem przygotowanym z kostek rosołowych nieco ponad powierzchnię.
Gotujemy ryż do miękkości często mieszając i uzupełniając bulion.
Na koniec dodajemy masło i przyprawy, a także posiekany szczypiorek- mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.09.2013 09:55
moje smaki :)
Justyna37 13.02.2012 11:09
Smaczny
sunnymood 11.02.2012 20:30
oj wygląda świetnie:)
Natalia40 20.10.2011 22:09
uwielbiam taki ryz
Mariusz10 19.10.2011 23:33
mniam
zdzislawa2 19.10.2011 21:48
świetny przepis
treonina 19.10.2011 16:26
pycha
calliope 19.10.2011 15:12
pyszności
AgaS10 19.10.2011 07:59
świetne danie:)
MAR3STA 18.10.2011 22:36
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak