Sposób przygotowania

Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i cebulę, a następnie pokrojone pieczarki- smażymy.
Gdy warzywa są usmażone i całą woda wyparuje wsypujemy ryż- podsmażamy chwilkę często mieszając, a następnie zalewamy bulionem przygotowanym z kostek rosołowych nieco ponad powierzchnię.
Gotujemy ryż do miękkości często mieszając i uzupełniając bulion.
Na koniec dodajemy masło i przyprawy, a także posiekany szczypiorek- mieszamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    świetne danie:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    uwielbiam taki ryz
  • 2
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    oj wygląda świetnie:)
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    Smaczny
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    moje smaki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !