Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik gotowany na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
twaróg 1 kg
margaryna 1 szt.
jaja 4 szt.
cukier 1 szkl.
budyń śmietankowy 2 opak.
mleko 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany na biszkopcie

Twaróg, jajka i cukier dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć połową biszkoptu. Margarynę rozpuścić w garnku, do tego dodać twaróg, zagotować. Potem wlać budyń rozpuszczony w 1 szkl. mleka i zagotować. Następnie przelać na blache. Na wierzch położyć drugą część biszkoptu i lekko docisnąć. Posypać cukrem pudrem lub polewą (w moich przepisach).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak