Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżowiec warstwowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por (biała część) 1 szt
fasolka szparagowa konserwowa 1 szt
fasolka czerwona konserwowa 1 szt
ser żółty 20 dkg
jajko 5 szt
majonez 1 szt
ketchup 1 szt
papryka marynowana 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżowiec warstwowy

Pora kroimy drobno i dodajemy do niego łyżeczkę cukru odstawiamy na godzinę aż zmięknie. jajka gotujemy, a następnie kroimy. Paprykę również kroimy.ser zółty ścieramy. Pozostałe składniki odcedzamy. Gdy już wszystko mamy to układamy warstwami: jajka -majonez-ketchup, papryka - majonez - ketchup, por- majonez - ketchup, fasolka czerwona, majonez - ketchup, ser żółty - majonez - ketchup na wierzch powbijać fasolkę szparagową i ozdobić majonezem i ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 09.11.2011 19:51
bardzo fajny i do tego fajne slkladniki, smakował by mi jeżowiec;d
AgaS10 08.11.2011 20:01
świetny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak