Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy po kolei żółtka, cukier, proszek do pieczenia i mąkę. Ciasto rozwałkowujemy i pieczemy przez około 30minut w temp. 180stopni. Upieczone ciasto studzimy. W następnej kolejności rozpuszczamy w wodzie żelatynę. Kremówkę dajemy do schłodzenia, a później ubijamy na masę. Dodajemy do niej cukier puder i rozpuszczoną wcześniej w niewielkiej ilości wody żelatynę. Rozpuszczamy w wodzie galaretkę i wylewamy ją na stężałą bitą śmietanę, Ciasto wsadzamy do lodówki, aż do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,cos dla mnie !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    Super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !