Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki drożdżowe mojej mamy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt.
mąka 1 kg
margaryna w kostce 1,5 szt.
drożdże 15 dag
cukier drobny 4 łyżki
śmietana kwaśna 1 opak.
cukier puder wg uznania
dżem truskawkowy 0,5 słoika

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdżowe mojej mamy

Wszystkie składniki należy starannie zagnieść. Następnie rozwałkować i wycinać trójkąty. Do środka dać dżem. Ułożyć na blache, włozyc do rozgrzanego piekarnika 180 st. Piec aż sie zarumienią. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 07.03.2012 20:59
a co z drożdzami? nie rozcierać z cukrem?
Natalia/tubisiek 02.03.2012 14:58
też dziś robię rogaliki :) Twoje są super!
rutynka 09.01.2012 11:54
mm pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak