Sposób przygotowania

Schab lekko rozbiajmy, panierujemy w mące, następnie w jajku rozkłóconym z dodatkiem niewielkiej ilości wody oraz w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozostały ze smażenia tłuszcz wlewamy do rondla, rozgrzewamy, układamy na nim usmażone kotlety, podlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy obraną i pokrojoną w pióra cebulę, przykrywamy i dusimy około 30 minut na wolnym ogniu. Podajemy z kluskami śląskimi i duszoną kapustą kiszoną.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    to jest przepyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Można się tym najeść.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !