Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kością duszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3 średnie
mąka pszenna
jajko 2 szt
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
schab 6 kotletów

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kością duszony

Schab lekko rozbiajmy, panierujemy w mące, następnie w jajku rozkłóconym z dodatkiem niewielkiej ilości wody oraz w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano. Doprawiamy solą i pieprzem. Pozostały ze smażenia tłuszcz wlewamy do rondla, rozgrzewamy, układamy na nim usmażone kotlety, podlewamy 1/2 szklanki wody, dodajemy obraną i pokrojoną w pióra cebulę, przykrywamy i dusimy około 30 minut na wolnym ogniu. Podajemy z kluskami śląskimi i duszoną kapustą kiszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 09.02.2012 07:58
fajne
gusia1000 13.01.2012 15:55
Można się tym najeść.
Wacław 19.10.2011 13:00
to jest przepyszne !
gosia47-47 17.10.2011 14:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak