Sposób przygotowania

Mięso wołowe lub wieprzowe kroimy w kostkę. Rzucamy na tłuszcz, lekko solimy i rumienimy mięso. Zalewamy wodą. Dodajemy przyprawę Prymat do gulaszu i dusimy do miękkości pod przykryciem. Kroimy w kostkę paprykę, cebulę i ogórki kiszone. Pod koniec duszenia dodajemy te składniki do gulaszu. Jeszcze trochę dusimy, a następnie dodajemy wodę, bo poprzednia wyparowała. Sos zagęszczamy mąką. Gulasz podajemy z dodatkami lub ewentualnie z chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pycha
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    To zupa czy drugie danie?!
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi być bardzo dobre :D chętnie wypróbuję jutro na obiad :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super, uwielbiam gulasz
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !