Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z białą kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki owsiane 3 łyżka
mąka żytnia 3 łyżka
sól
ząbek czosnku 3
chleb żytni
pieprz
sól
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z białą kiełbasą

Przygotować tydzień wcześniej żurek.
Kiszenie żurku:
Do słoja wsypać 3 łyżki płatków owsianych, 3 łyżki mąki żytniej. Zalać osoloną, przegotowaną, zimną wodą. Dodać 3 ząbki czosnku oraz skórkę żytniego chleba. Odstawić na około tydzień w ciepłym miejscu.
ZUPA:
Do wywaru jarzynowo - kostnego wlać odcedzony , wcześniej zakiszony żurek. Pogotować chwilę i wrzucić białą kiełbasę, którą też należy gotować. Dodać przyrumienioną cebulę. Przyprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta_Prorok 16.05.2012 08:42
super
tomek18 03.11.2011 10:37
lubie żurek
pioge7 17.10.2011 14:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak