Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki drobiowe teściowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z całego kurczaka 1 szt
udko z kurczaka 1 szt
cebula 1/2 szt
pietruszka korzeń 1 szt
liście kapusty 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie kilka ziarenek
papryka mielona 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
majeranek
Kucharek SMAK LATA
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki drobiowe teściowej

Skórkę i udko ugotować razem z listkiem laurowym i zielem angielskim i Kucharkiem- pokroić w cienkie paseczki- dodać pokrojoną drobno pietruszkę.
Na maśle podsmażamy posiekaną cebulę- dodajemy mąkę i podsmażamy- dodajemy do zupy.
Mieszamy- przyprawiamy i gotujemy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 30.11.2011 17:07
super
kamyk 27.11.2011 17:12
lubię flaczki,a jeszcze teściowej ...
kamyk 27.11.2011 17:12
lubię flaczki,a jeszcze teściowej ...
jeta72 21.11.2011 00:04
extra
aleksa123 14.11.2011 20:07
super
Natalia40 20.10.2011 22:16
lubie
Mariusz10 19.10.2011 23:30
pycha!
zdzislawa2 19.10.2011 21:53
fajne
calliope 19.10.2011 15:09
dla smakoszy na pewno są super
MAR3STA 18.10.2011 22:34
drobiowe są znakomite!
Ewa104 17.10.2011 16:09
Drobiowe flaczki lubię nie mniej niż wołowe.Byle były pikantne.Mniam!
AgaS10 17.10.2011 14:22
różne robię flaczki ale takich jeszcze nie robiłam:)
pioge7 17.10.2011 14:15
mniam
owocówka 17.10.2011 13:54
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak