Sposób przygotowania

ziemniaki obieramy ze skórki, nastepnie myjemhy i ucieramy na tarcde z małymi otworami. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę i dodajemy do ziemniaków. Szczypiorek oraz gałązki natki pietruszki myjemy pod bieżącą wodą a następnie siekamy i odmierzamy podaną w łyżkach ilość zieleniny. Dodajemy do ziemniaków z cebulą, pieprzymy do smaku, wbijamy jajku i dodajemy mąkę. Dokładnie wymieszane ciasto wykładamy łyżką na rozgrzany olej i smażymy placki po obu stronach na rumiany kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    czasem roie bardzo podobne- chodzi o przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    placki w różnych wersjach lubię bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !