Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z brukselka i fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 30 dag
feta 100 gram
pomidor 1-2
jogurt naturalny
cebula 1
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z brukselka i fetą

Brukselke gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, a następnie ją odcedzamy. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, cebulkę po obraniu kroimy w cienkie piórka. Ser feta kroimy w zgrabną kostkę, w wielkości zbliżonej do wielkosci pokrojonego w kostke pomidora. Do warzyw dodajemy jogurt wedle uznania i mieszamy. doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak