Sposób przygotowania

Poszatkowaną kapustę kiszoną i słodką (każdej około 1 kg) ugotować oddzielnie. Kiełbasę, boczek i wieprzowinę pokrojone w kostkę (razem 1 kg) przysmażyć. Namoczone i wypłukane grzyby (0,3 kg) ugotować, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Wszystkie składniki połączyć, dodać dwa opakowania przyprawy do bigosu Prymat, przecier pomidorowy (30%) 20 dag i gotować na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić przyprawą do potraw Kucharek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Dawno już nie robiłam bigosu muszę się zmobilizować ja gotuję większą ilość i kładę do słoików pasteryzujię
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    rzadko robię bigos ale lubię go jeść
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bigos czyli tzw śmietnik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Joanna120

    bigos jest smaczny ale nie za często
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajny ten bigosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Biiiiigoooooooos :D !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Pora zabrać się za gotowanie na Święta
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    bigos zawsze się udaje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    jakiś blady:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !