Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 1/4 szklanki
woda 1/4 szklanki
jaja 2 szt
kasza gryczana 1 woreczek
cebula 1 średnia
boczek 15 dag
sól
pieprz
ser biały 15 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą i boczkiem

Boczek pokroić w malutką kostkę, przesmażyć na suchej patelni z obraną i pokrojoną również w drobną kostkę cebulą, przestudzić. Kaszę ugotować, ostudzić, dodać ser i przesmażonym boczek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę zagnieść z jajkami, dodawać powoli letnią wodę, zmieszaną z mlekiem i zagniatać energicznie ciasto, aż powstanie nam gładka masa. Rozwałkować cienko na oprószonej mąką stolnicy, wycinać koła szklanką lub pierogownicą. Na kołach kłaść kulki farszu, zlepić brzegi, gotować w osolonej wodzie przez kilka minut od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 01.12.2011 22:06
ciekawe
Justyna Jussstiii 20.10.2011 10:29
super
Justyna Jussstiii 20.10.2011 10:29
super
Justyna Jussstiii 20.10.2011 10:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak