Sposób przygotowania

Białą kapustę szatkujemy, a następnie gotujemy na małym ogniu w odrobinie wody. Gdy kapusta lekko zmięknie, dodajemy do niej kapustę kiszoną (również poszatkowaną), ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu. Gdy kapusta sie gotuje, kroimy kielbasę, cebulę i pieczarki w kostkę i podsmażamy na patelni, aż wszystko się łasnie zarumieni. Dodajemy do garnka z kapustą. Suszone grzybki (wcześniej zaparzone w gorącej wodzie) również dorzucamy do garnka. Calość gotujemy ok 10 minut i dodajemy przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy oraz wino.
Gotujemy jeszcze przez ok 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Ciekawe jaka jest różnica, gdy używa się wina.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    wow polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !