Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyśmienita wątróbka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg
mąka pszenna
cebula biała 2 szt.
woda ok. 2 szklanki
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wyśmienita wątróbka

Wątróbkę oczyszczamy, obtaczamy obficie w mące. Układamy bardzo ciasno na patelni na rozgrzanym tłuszczu (ja pół kg smażę za jednym razem na dużej patelni). Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do lekkiego zrumienienia. Usmażoną wątróbkę wrzucamy do garnka, zalewamy wodą aż zakryje prawie całkowicie wątróbki. Dusimy pod przykryciem. Na tej samej patelni i pozostałym po smażeniu tłuszczu zrumieniamy posiekaną cebulę. Dodajemy ją do gotującej się wątróbki i dusimy pod przykryciem ok. pół godziny, często mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 22.10.2012 12:08
super
cooleczka 13.10.2012 16:23
rzeczywiście brzmi wyśmienicie :)
MagdaXXX 11.10.2012 18:55
bardzo zdrowa wątróbka
Rafał10 05.10.2012 21:45
musi być przepyszna :)
owca441 19.08.2012 15:31
bardzo dobra
Ewa6274879 06.06.2012 23:59
Uwielbiam wątróbkę! Ostatnio cały czas "za mną chodzi" więc muszę w końcu przyrządzić :)
Kasiax18 23.05.2012 22:17
dobra :)
janek64 25.04.2012 10:49
lubię dania z wątróbki, jeszcze z kurczaka ... mmm ...
caroline1983 10.11.2011 18:34
lubie taka
magical66 10.11.2011 10:59
smaczna
Teresa19 10.11.2011 08:57
pyszne danie
Natalia40 09.11.2011 21:11
bardzo smaczna
Natalia40 09.11.2011 21:11
bardzo smaczna
ziutula
ziutula 24.10.2011 13:27
wątróbkę lubię
Dorian 19.10.2011 13:41
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak