Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeskie knedle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 8 sztuk
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
mąka tortowa 6 łyżek
cebula 1 sztuka
słonina 15 dag
smalec 1 łyżka
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czeskie knedle

cebule i natke posiekaj i obsmaż na smalcu.Dodaj pokrojone bułki i zrumień. Wystudzone zalej mlekiem z roztrzepanym jajem i żółtkiem.Po 30 minutach dodaj mąkę,2 łyżki bułki tartej i skwarki ze słoniny wraz z tłuszczem.Wymieszaj dopraw solą i pieprzem.Formuj knedelki i gotuj przez 10min w osolonym wrzątku.Można podawać je z mięsem czy kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak