Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Z drożdży, cukru, odrobiny mleka wyrobić rozczyn. Następnie do miski wsypać mąkę, sól, dodać masło i drożdże. Mieszając pomału dodawać mleka. Wyrobione ciasto odstawić na 2 godziny. Po czym podzielić i uformować bułki i odstawić do wyrośnięcia na 30 min. Wstawić bułki do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 15 min. Upieczone bułki odstawić do ostygnięcia.

Bułki rozkroić. Posmarować masłem. Posypać ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Położyć schab


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !