Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kopytka z fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 70 dag
mąka pszenna 20 dag
fasola 20 dag
jaka: 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kopytka z fasoli

Fasolę opłucz namocz na noc i ugotuj w tej samej wodzie. Ziemniaki oraz fasolę zmiel i odstaw aby wystygło. Do zimnej masy wbij jaka,wsyp szczyptę soli,majeranku,pieprzu oraz mąkę i zagnieść ciasto.Podziel ciasto na 4 części i uformuj wałeczki,spłaszcz i ukośnie potnij na kopytka.Wrzucaj do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 5 minut aż do wypłynięcia.Można podawać je np z sosem pieczarkowym czy pomidorowym.Smaczne są także podgrzane na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak