Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ptysiowe z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
masło 15 dag
jajko 2 sztuki
morele 75 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
woda 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ptysiowe z morelami

Zagotuj w garnku 300 ml wody z 2 łyżkami masła.Wsyp make i mieszając gotuj na małym ogniu aż masa zacznie odstawać od ścianek naczynia.Zdejmij z ognia w bij jajka ciagle mieszając a nastepnie odstaw do schłodzenia. Bułkę tartą zrumień na maśle.Na stolnicy uformuj z ciasta gruby wałek potnij go na plastry i dokładnie owiń w nim morele. Porcjami wkładaj na osolony wrzątek i gotuj aż knedle wypłyną na powierzchnię.Obtocz wyjęte z wody w bułce tartej i możesz także posypać je cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak