Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski kładzione do zupy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 35 dag
mąka kukurydziana 5 łyżek
jajko 3 sztuki
olej 2 łyżki
sól do smaku
woda 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kluski kładzione do zupy

wymieszaj mąkę tortową z kukurydzianą dodaj szczyptę soli wbij jajka i wlej 3/4 szklanki wody. Dokładnie i długo wyrabiaj ciasto ręcznie lub mikserem. Im więcej pęcherzyków powietrza znajdzie się w cieście tym będzie pulchniejsze. Porcje ciasta wkładaj łyżeczką do wrzącej zupy np pomidorowej i gotuj do chwili aż wypłyną.Można także dodawać je we wrzącej wodzie z dodatkiem oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 24.10.2011 09:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak