Sposób przygotowania

Mąkę zalewamy łyżką wrzątku i mieszamy. Dodajemy sól i jajko. Stopniowo dolewamy wodę i zagniatamy elastyczne ciasto. Powinno odchodzić od ręki.
Na patelni smażymy cebulkę. Ziemniaki przeciskamy przez prasę razem z białym serem. Dodajemy cebulkę, sól i pieprz do smaku. Mieszamy wszystko razem. Ciasto dzielimy na trzy kawałki. Każdy rozwałkowujemy cienko i wykrawamy okręgi (np. szklanką). Nakładamy na nie farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną. Podajemy z podsmażoną słoninką i cebulką.
Smacznego:)

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    moje ulubione
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczne jedzonko:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    uwielbiam ruskie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    pyszności! uwielbiam pierogi. a Twoje wyglądają bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam pierogi w każdej postaci :D
  • 3
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam pierogi w każdej postaci :D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne,uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jedne z moich ulubionych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !