Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać cukier waniliowy i cynamon, wymieszać. Płatki owsiane, mąkę, cukier drobny i sodę oczyszczoną wymieszać. Blaszkę lub tortownicę posmarować margaryną, posypać bułką tartą i następnie warstwami układać: mieszanka owsiana, jabłka, mieszanka owsiana, jabłka, mieszanka owsiana. Górę ciasta wyrównać łyżką i potarkować na wierzch margarynę na tarce, wiórki rozłożyć równomiernie. Piec w temp 200 stopni 50 minut, aż warstwa owsiana na górze utworzy skorupkę.
Przepis szybki i smaczny – wpadł mi w oko w cukierni :) Można podawać z gałką lodów lub bitą śmietaną :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !