Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka porowo - tuńczykowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 5 sztuk
por 2 duże
ogórki kiszone 3 sztuki
kukurydza w puszce 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jogurt naturalny 100 ml
majonez 3 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka porowo - tuńczykowa

Kroki postępowania

1
Pory pokroić w talarki i nasolić.
Krok 1 - Sałatka porowo - tuńczykowa foto
2
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2 - Sałatka porowo - tuńczykowa foto
3
Ogórki pokroić w kostkę trochę mniejszą niż ziemniaki.
Krok 3 - Sałatka porowo - tuńczykowa foto
4
W garnku lub innym naczyniu umieścić, odciśnięte pory, ziemniaki, ogórki, odsączone: kukurydzę i tuńczyka.
Krok 4 - Sałatka porowo - tuńczykowa foto
5
Z jogurtu, majonezu i ziół prowansalskich przygotować sos. Zalać sosem warzywa i wymieszać.
Krok 5 - Sałatka porowo - tuńczykowa foto
6
Dodać natkę pietruszki, ewentualnie doprawić solą i pieprzem, przełożyć do salaterki, schłodzić w lodówce przez ok. 1 godzinę i można podawać.
Krok 6 - Sałatka porowo - tuńczykowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 22.08.2013 07:09
pyszna sałatka
Dorota59 31.12.2012 15:30
smakowita
teresa18 09.01.2012 17:26
pyszne połączenie
iknbozka 22.12.2011 20:50
fajna
manaika 18.12.2011 23:13
super!
Beatris 17.10.2011 16:18
Zapowiada się bardzo smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak