Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut jabłuszkowy :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 łyżka mąki ,1/2 szklanki pokrojonego koperku
halibut 4 dzwonka
jabłko winne 1 szt.
masło 1 łyżka
sok jabłkowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut jabłuszkowy :

Zrobić marynatę z 3/4 szklanki soku jabłkowego ,2 łyżek oleju, szczypty soli i łyżeczki pieprzu cytrynowego, połowy kopru .Zalać rybę i zostawić w lodówce na kilka godzin ( przewracać w tym czasie. Wyjąć , osuszyć i oprószyć mąką ( nadmiar strzepnąć ).
Na patelni rozgrzać olej .Smażyć halibuta na rumiano z obu stron. Zdjąć z patelni. Na patelnię dodać masło , koper i utarte jabłko z marynaty ( można odcedzić przez sitko lub wybrać łyżką cedzakową ), resztę soku jabłkowego . Włożyć ponownie halibuta . Podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 14.11.2011 18:51
Cudności i zapewne raj dla podniebienia
eli_555 28.01.2011 22:58
lubię takie eksperymenty
Dorota71 21.09.2010 09:22
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak