Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapki pomidorowe z parmezanem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek posiekany 1 ząbek
pomidory pokrojone w plastry 4 szt
parmezan starty 1,5 szklanki
sól
pieprz
bagietka
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kanapki pomidorowe z parmezanem

Oliwę rozgrzewamy na patelni na średnim ogniu dodajemy czosnek i smażymy go przez 2 min,wkładamy pomidory pokrojone w plastry grubości 1,5 cm kładziemy je luzno płasko na patelni i obsmażamy 1 minutę z każdej strony.Plastry pomidorów kładziemy na kromkach bagietki układamy na blasze do pieczenia i posypujemy serem.Zapiekamy przez 3 min i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 18.10.2011 20:34
super
Krystyna32 17.10.2011 09:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak