Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane skórki ziemniaczane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka zielona 1 szt
pieczarki 12 szt
ziemniaki upieczone 5 szt
ser starty 1 szklanka
sól
pieprz
bekon 5 obsmażony
tłuszcz 2 (z boczku)
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane skórki ziemniaczane

Na rozgrzany tłuszcz wkładamy cebulę zieloną paprykę pokrojoną w cienkie plasterki i pieczarki oczyszczone i także pokrojone w cienkie plasterki dobrze przyprawiamy i smażymy 6 min na średnim ogniu.Przez ten czas wybieramy 1/3 miąższu z połówek ziemniaków układamy skórki na dużym półmisku i napełniamy je farszem z warzyw a na wierzchu układamy bekon i ser i dobrze przyprawiamy.Zapiekamy przez 6 min w piekarniku aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.10.2011 10:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak