Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pomarańczowo-bezowy

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
cytryna 1 szt
białko 4 szt
śmietana 30% 1 szklanka
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 płaskie łyżeczki
bezy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pomarańczowo-bezowy

Owoce umyć,obetrzeć skórką,pomarańcze pokroić w kostkę, i skropić sokiem z 1/2 cytryny.Ubić oddzielnie śmietanęi białka,połączyć,dodać otartą skórkę oraz zmiękczoną w małej ilości wody zelatynę.Lekko wymieszać. W szklanych pucharkach układac na przemian bezy,śmeitankę i pokrojoną pomarańczę.Dobrze oziębić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 04.11.2012 12:19
super
babcia
babcia 29.07.2012 15:13
brzmi ładnie
iknbozka 30.10.2011 19:11
mniam
BozenA 18.10.2011 15:54
super
BozenA 18.10.2011 15:54
super
pioge7 16.07.2011 07:01
pyszny
Natalia/tubisiek 22.11.2010 08:37
pycha :)
matii6 09.11.2010 12:28
super deser,,
usmiech 08.09.2010 19:14
fajny przepis
mehia 03.08.2010 07:13
proste i pyszne. To coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak