Sposób przygotowania

Plastry bakłażana o grubości pół centymetra obtaczamy w mące przyprawiamy papryką i odstawiamy.W miseczce mieszamy mleko i jajka i przyprawiamy solą i pieprzem.Zanurzamy w tym bakłażana i odstawiamy.Olej rozgrzewamy i obsmażamy plastry bakłażana przez 4 min z każdej strony i układamy 4 na żaroodpornym półmisku,resztę układamy na talerzu.Na rozgrzanym maśle dusimy przez 3 min pieczarki,szalotkę i natkę pietruszki,następnie dodajemy łyżeczkę mąki i dokładnie ją rozprowadzamy i smażymy przez minutę bez przykrycia,następnie wlewamy śmietanę doprawiamy i gotujemy przez 5 min.Dodajemy pół sera mieszamy i gotujemy 2 min.Rozkładamy połowę farszu na 4 plastry bakłażana ułożone na żaroodpornym półmisku.Kanapki przybieramy pozostałymi plastrami bakłażana a na wierzchu rozprowadzamy resztą farszu i posypujemy resztą sera i zapiekamy przez 6 min w piekarniku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !