Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, tj. ok. 5 minut od czasu zagotowania. Sałatę opłukać, suszyć i porwać na kawałki. Pomidora sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.Pokroić w plasterki. Ogórka obrać i pokroić w kostkę.Rzodkiewkę natomiast w pół plasterki. Sok z cytryny wymieszać z oliwą , ziołami do sałatek i odrobina soli. Polać sałatkę i lekko wymieszać. Obrać wystudzone jajka i przekroić wzdłuż na ćwiartki.Ułożyć dekoracyjnie na sałatce.Podać z żytnim chlebem razowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    idealne na kolację!
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Smakowita :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lotar

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    prosta a smaczna i ładnie podana
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jajeczne też bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !