Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sórówka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
sól do smaku
sok z cytryny
oliwa 3-4 łyżka
cukier do smaku
jabłko kwaśne 1 szt.
kapusta czerwona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sórówka z czerwonej kapusty

Kapustę oczyścić ze zwięzłych liści,poszatkować,sparzyć wrzątkiem.Wymieszać z sokiem z cytryny,aby odzyskała kolor.Cebulę pokroić w kosteczkę.Jabłka zetrzeć na grubej tarce.Składniki połączyć,wymieszać z oliwą,doprawić do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak