Sposób przygotowania

Paprykę i cukinię umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ryż razem z obraną marchewką ugotować w osolonej wodzie. W rondelku rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać pokrojoną paprykę, chwilę poddusić. Następnie wsypać obraną i pokrojoną cukinię i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Do podsmażonej cebuli wsypać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Przełożyć do rondla z cukinią, dodać pokrojone w kostkę mięso i marchewkę. Śmietanę wymieszać z mąką i gotowym sosem w proszku, połączyć z sosem, zagotować. Wsypać ugotowany na sypko ryż, szczypior, przyprawić do smaku, wymieszać.

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczne.Do wypróbowania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    znakomite danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    Podoba mi sie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczna potrawka !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetycznie wygląda. Na pewno wypróbuję Twój przepis.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !