Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyszczamy i podsmażamy na maśle z pokrojonym porem.
Z marchewki, selera, pietruszki, listka laurowego i ziela angielskiego gotujemy bulion warzywny . Wyjmujemy warzywa, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie wrzucamy uduszone grzyby i jeszcze przez chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia, miksujemy, dolewamy śmietanę, dosalamy, dopieprzamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pewnie jest smaczna, Takie kremy tez lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię zupy -krem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !