Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem ziemniaczano-grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 0,25 kg
ziemniaki 3 sztuki
marchew 1
pietruszka 1
seler 1
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 18 proc
sól
masło 250 g
por

Przepis i sposób przygotowania na: krem ziemniaczano-grzybowy

Grzyby dokładnie oczyszczamy i podsmażamy na maśle z pokrojonym porem.
Z marchewki, selera, pietruszki, listka laurowego i ziela angielskiego gotujemy bulion warzywny . Wyjmujemy warzywa, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie wrzucamy uduszone grzyby i jeszcze przez chwilę gotujemy. Zestawiamy z ognia, miksujemy, dolewamy śmietanę, dosalamy, dopieprzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.06.2013 09:25
lubię zupy -krem
pacpaw 20.11.2011 23:26
pewnie jest smaczna, Takie kremy tez lubię
suzana 16.10.2011 20:09
ciekawe
Monika111 16.10.2011 19:58
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak